Story to tell

(Doel: verhaal richting potentiële sponsors of kandidaat leden (ouders daarvan) over ontstaan en huidige situatie bij TTV Fortus.)  

Roeptoeter.jpgTTV Fortus is de tafeltennisvereniging in Peel & Maas, met voornamelijk leden uit Helden en Panningen. Deze groep van 67 leden, bestaande uit jeugd, senioren en recreanten, is ontstaan uit de oorspronkelijke verenigingen uit Helden en Panningen die respectievelijk nog een 50-jarig en 40-jarig jubileum hebben gevierd. Daarnaast verheugen we ons ook op het feit dat we meer en meer leden uit de andere dorpen uit de Gemeente Peel & Maas in ons midden hebben. 

Het was echter al langere tijd duidelijk dat een fusie vele voordelen zou bieden met betrekking tot gebruik van de accommodatie, trainingsmogelijkheden, gezamenlijke activiteiten en het voortbestaan op langere termijn.

In 2017 is door een zeer soepel verlopen fusieproces dan ook TTV Fortus ontstaan.  Een nieuwe vereniging in het Limburgse tafeltennislandschap. We zijn in de gelukkige omstandigheid, met een clubgebouw in eigendom, dat we een groot aanbod aan trainingen kunnen verzorgen en ook vanuit Noord-Brabant komt de jeugd naar ons goed verzorgde jeugdopleiding. Onze eigen jeugd is in vroegere jaren al doorgedrongen in landelijke competities en ons eerste damesteam heeft op eredivisie niveau gespeeld. 

Een groot deel van de leden speelt competitie door de week senioren door de week of op zaterdag en de jeugd speelt in de aantrekkelijker gemaakte zaterdagcompetitie. De aanwas voor de jeugd komt tot stand in samenwerking met o.a. de basisscholen en men kan maar liefst 8x gratis komen tafeltennissen. Senioren die vaak al meer dan 30 jaar tafeltennissen gaan vaak verder in de recreanten-competitie omdat het spelletje leuk en uitdagend blijft, ook op hogere leeftijd. Zo is Uit recent onderzoek is bovendien gebleken dat onze sport vertragend werkt op de ontwikkeling van Alzheimer, zie hiervoor ook het filmpje op de site van de Nederlandse tafeltennisbond (NTTB): https://www.nttb.nl/nieuws/ping-pong-goed-voor-de-hersenen 
 
We zijn als TTV Fortus gefocust op de breedtesport; presteren is belangrijk maar samen sporten, jong en oud, met of zonder handicap, is uitgangspunt van onze visie. Zo hebben we gedegen voorzieningen voor gehandicapten en is 1 van onze leden in de race om naar de Olympische Spelen te worden uitgezonden, hoe cool is dat! 
 
We zijn in de gelukkige omstandigheid dat we een sterk bestuur hebben uit de twee fusie-verenigingen, waardoor er ook ruimte is voor diverse commissies. Zo is er bijvoorbeeld een activiteitencommissie die talrijke activiteiten organiseert, waarbij de we ook de link met sponsors leggen. Zo gaan we vaker naar Toverland, sluiten we een seizoen af bij de Zoes, of gaan we borrelen bij Thoes. Recent hebben we een nieuwe actie opgezet met Plus Gommans. Sponsors zijn belangrijk; zij presenteren zich via reclameborden in ons clubgebouw, op ons tenue, website en eventueel via de toernooien die we organiseren. TTV Fortus staat in de schijnwerpers bij de NTTB want we organiseren al 15 jaar de Limburgse kampioenschappen in Panningen.  
Er zijn inmiddels meer dan 20 sponsors maar we willen graag ook met U in gesprek over de mogelijk die u als sponsor bij ons heeft. Mede dankzij onze sponsors blijven onze voorzieningen up-to-date en kunnen we voor iedereen in Peel & Maas tegen een zeer aantrekkelijke contributie de financiële drempel laag houden om te blijven sporten. We zijn ervan overtuigd dat u daar ook aan wil deelnemen!